DIT ZIJN ONZE

Diensten

Bij InstallatieTechniek Bouwheer zijn wij van vele markten thuis. Zo kunt u bij ons terecht voor onder andere nieuwbouw, verbouwingen, technische oplossingen en nog veel meer. Op deze pagina leest u meer over onze uitvoerende werkzaamheden en diensten. 

Agro

Ook voor agrarische automatisering en stalklimaatbeheersing kunt u prima bij ons terecht. Wij houden dan ook de innovatieve ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Bouwheer Installatie zorgt voor maatwerk oplossingen, bij nieuwbouw en bij verbouw.

Uiteraard kunt u te allen tijde rekenen op onze 24 uur service. 

Bouwheer Installatie heeft ervaring in: 

– Klimaatregeling 
– Stalverwarming 
– Ventilatie 
– Drinkwatervoorziening 
– Voederinstallaties 
– Dierweegsystemen 

Ook in de stallen behoren computers bij het bedrijfsproces. Alle bovenstaande disciplines kunnen worden geautomatiseerd. Tevens kunnen de verschillende systemen aan elkaar gekoppeld worden en het beheer kan zelfs vanuit huis worden geregeld. 

Electro

Techniek is de verzamelnaam voor diverse processen die in elkaar grijpen en waarin deskundigheid, vakmanschap en een goede uitvoering garant staan voor kwalitatief hoogstaande oplossingen.
Ons streven is om een optimale woon- en werkomgeving te creëren. Op deze website treft u van alle disciplines die wij beheersen een uitleg aan.
Verlichting
 
Licht is zo vanzelfsprekend, maar licht is een belangrijke factor voor het welbevinden van mensen en dieren. Een goed opgezet verlichtingsplan zorgt ervoor dat mensen zich beter voelen, vermoeidheid en ziekteverzuim verminderen aanzienlijk.
 
Succes bij de verkoop hangt ook voor een belangrijk deel af van de juiste verlichting in etalages en in winkels. Dat is een bewezen feit.
 
Vanzelfsprekend houden wij tevens bij het ontwerpen van een verlichtingsplan terdege rekening met aspecten op economisch en milieu gebied.
CAI
 
CAI staat voor Centrale Antenne Installatie. Bouwheer verzorgt ook de kabelaansluiting voor CAI, die staat voor Centrale Antenne Installatie. Voor de huisinstallatie als ook de antenne-installatie. Populair ‘De kabel’ genoemd.
 
Via de CAI beschikt u over signalen voor TV, radio, internet en tegenwoordig zelfs voor telefonie.

Loodgieterswerk

Als VNI-bedrijf voldoen wij aan strenge eisen en blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Daarom: met ’n VNI Loodgieters- en Installatiebedrijf haalt u zekerheid in huis.
 
Gas
Gas is een nuttige en schone brandstof dat voor meerdere toepassingen wordt gebruikt. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat de gasinstallaties veilig en volgens de geldende normen en voorschriften worden aangelegd. Als erkend installatiebedrijf verzorgen wij dan ook graag het ontwerp en de aanleg van kleine en grote gastechnische installaties. Zowel voor woningbouw als ook in de utiliteitsbouw. Om de juiste einddruk en diameters te bepalen voor gasinstallaties worden door ons worden door ons geavanceerde computerprogramma’s gebruikt. Afhankelijk of het binnen of buitenleidingen betreft wordt gekozen voor staal, koper of kunststof. Voor het in gebruik stellen van een installatie wordt deze eerst op gasdichtheid afgeperst om zo de kwaliteit van de installatie te kunnen garanderen. Wij installeren gasinstallaties voor:
 
  • Centrale verwarmingsinstallaties
  • Lokale verwarmingsinstallaties
  • Hetelucht verwarming
  • Warmwatervoorzieningen
  • Keukenaansluitingen
  • Waterleiding
Warm water is in een woonomgeving niet meer weg te denken. Bedenk hoe vaak in de keuken de warmwaterkraan wordt geopend. Tevens is voor het bad- en douchecomfort een goede warmwatervoorziening onontbeerlijk.
 
Warmwatervoorzieningen
De keuze in de soorten warmwatervoorzieningen is ruim en kan volledig worden afgestemd op uw eisen. Het ontwerp, begroting, aanleggen, uitbreiden en het onderhoud van sanitair en drinkwaterinstallaties wordt door ons vakkundig verzorgd. Legionella nemen wij zeer serieus, wij houden al bij het ontwerpen en aanleggen rekening met het legionella gevaar. In samenwerking met de waterleidingbedrijven kunnen wij de kwaliteit van het water garanderen.
 
Lood en zinkwerk
Lood en zink zijn duurzame metalen die jaren meegaan zonder onderhoud. Natuurlijk is het hierbij van belang dat deze materialen vakkundig worden aangebracht. Een heus ambacht, al ruim 100 jaar onveranderd. Ervaring en vakmanschap zijn voor ons vanzelfsprekend. Wij maken compleet nieuwe zinken goten en herstellen beschadigde goten. Voor al uw zinkwerkzaamheden kunt u bij ons terecht. Een opsomming:
 
– Luifels
– Dakkapellen
– Zijwangen
– Kilgoten
– Roeven daken
– Felsdaken
 
Tevens herstellen en vernieuwen wij lood om schoorstenen en in opgaande gevels.
Riolering
Bouwheer Installatie zorgt tevens voor de aanleg van uw riolering. Als gediplomeerd rioolspecialist kunnen wij u goed en vakkundig van dienst zijn.
 
Riolering is zo vanzelfsprekend en onzichtbaar dat je er eigenlijk niet bij stilstaat. Tot er problemen ontstaan. Zoals een verstopping, een lekkage of stank. Dan is het goed om te weten dat Bouwheer Installatie 24 uur per dag voor u klaar staat.
 
Neem contact met ons op voor reparatie, ontstoppen, nieuwe aanleg of voor een vakkundig advies.

CV Installaties

U bent bij ons aan het juiste adres voor een conventionele cv-installatie. Maar om verwarming tot ‘comfort’ te verheffen, hebben wij u meer te bieden. Zoals een keur aan radiatoren, handdoekradiatoren en decorradiatoren.
 
Naast CV-ketels bieden wij u tevens combiketels en alle ketels zijn zowel als HR-ketel (Hoog rendement) en VR-ketel (Verbeterd Rendement) leverbaar.
Wij zorgen voor een complete ‘oplevering’ van comfort, door de complete installatie in goed overleg met u uit te voeren.
 
Verwarming, aangestuurd door geïntegreerde en intelligente beheerssystemen, die u de mogelijkheid bieden tot een exacte dosering van behaaglijkheid.
We instaleren, vanwege de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid voornamelijk ketels van:
 
– Nefit.
– Radson
– Remeha
 
Neem tevens een kijkje op de website van onze radiatoren leveranciers:
– Jaga
– Thermic
 
Vloerverwarming
 
Ongetwijfeld heeft u wel eens ervaren dat bij vriezend weer de zon behaaglijke warmte afgeeft. Dat is stralingswarmte en het systeem dat wij gebruiken oor vloerverwarming is ook op stralingswarmte gebaseerd. Stralingswarmte is veel behaaglijker dan verwarming door radiatoren of convectoren.
 
Speciaal ontwikkelde buizen worden onzichtbaar in de vloer aangebracht en aangesloten op de centrale ketel. De kunststof buizen worden gevuld met water tot maximaal 50 graden Celsius. Met vloerverwarming voelt u zich al bij 19 â 20 graden Celsius comfortabel. In tegenstelling tot de conventionele verwarming die voor hetzelfde comfort op 21 a 22 graden Celsius moet worden gezet. Dat levert u niet alleen comfort, maar tevens 10 tot 20% besparing op de energie.
 
Wat denkt u van een elektrische vloerverwarming in uw badkamer? Behaaglijk warm bij het opstaan en lekkere warme voeten. Door in de badkamer elektrische vloerverwarming aan te leggen kunt u de badkamer eerder op temperatuur laten komen, automatisch wel te verstaan. Dit voorkomt dat uw hele huis een uur voor het opstaan moet worden opgewarmd, dus wederom een besparing.

Data

U wordt dagelijks geconfronteerd met apparatuur en installaties. Daarom moeten vooraf keuzes gemaakt worden en in een plan vastgelegd. Zoals de voor- en nadelen van een draadvast of een draadloos systeem, koperdraad of glasvezel, coax of UTP.
 
De te verwachte belastingen en de daaruit te berekenen capaciteitsbehoefte, waarbij er tevens rekening dient te worden gehouden met de ontwikkelingen in de toekomst.
Een netwerk kan ook breder worden ingezet. Denk hierbij aan de automatisering van gebouwen, zoals domotica en beveiliging.
Door het leggen van koppelingen tussen gebouwen, wordt met geïntegreerde systemen meer efficiëntie en kostenbesparing bereikt.

Dakbedekking

Voor de woningbouw, utiliteitsbouw, alsook voor industrieel vastgoed, leveren wij en brengen wij gemodificeerde bitumen en kunststof dakbanen aan, zoals het oersterke EPDM. De keuze van verkeerd materiaal en of incorrect aanbrengen, kan grote en kostbare gevolgen hebben.
 
Bouwheer Installatie kiest uitsluitend voor de hoogste kwaliteitsstandaarden.
Tevens leggen wij zinken en koperen daken.
Voor de optimalisatie van de levensduur van uw dakbedekking kunt u een onderhoudscontract met ons afsluiten.
 
We spreken af dat wij één of meerdere keren per jaar uw dak of daken komen inspecteren.
 
Vervolgens sturen wij u een rapportage van de bevindingen.
Tevens worden de afgesproken onderhoudstaken bij deze gelegenheden uitgevoerd. Dit kan een kleine reparatie zijn en het reinigen van daken, goten en afvoeren.

Ventilatie

Het verhoogt niet alleen het comfort en de behaaglijkheid, maar het draagt tevens bij aan onze gezondheid en prestaties. Denk hierbij tevens aan mensen die al belast zijn met ademhalingsproblemen, zoals astma patiënten. Ook het aantal mensen met een allergische reactie neemt schrikbarend toe.

Ventilatie is tevens van groot belang in openbare gebouwen, kinderdagverblijven, en gezondheidsinstellingen. In de pers lezen we bovendien in toenemende mate de protesten over het meeroken in horecabedrijven. 
Vanzelfsprekend zijn wij tevens in staat om de ventilatie en temperatuurregeling van gevoelige ruimten te optimaliseren. Denk hierbij aan serverruimten en cleanrooms. 

Het rendement van ventilatie in de agrarische sector

Niet alleen voor mensen, ook voor dieren is een goed geconditioneerde ruimte van groot belang. Het welbevinden van een veestapel zorgt ook voor hogere rendementen. Onder de knop Agrarisch bedrijf treft u meer informatie aan over de dienstverlening van Bouwheer Installatie betreffende dit onderwerp. 
Warmte-terugwin-installaties van NorthAir zorgen voor een effectieve ventilatie terwijl de lucht die hiervoor in de plaats komt weer verwarmd wordt door de uitgeblazen lucht. Een rendement van meer dan 90% is hierbij zeer goed mogelijk. 
Neem contact met ons op en wij inventariseren zorgvuldig uw wensen, waarna wij een plan opstellen, voorzien van een duidelijke offerte.

Stek-erkend bedrijf

Bouwheer is een STEK-erkend bedrijf. Dit houdt in dat alle machines en materialen voldoen aan de laatste normen.

Duurzaam

(PPP) planet (milieu) people (mensen) profit (economie) Installatietechniek Bouwheer is voorbereid op deze ontwikkeling door het toepassen van duurzame technieken als Warmtepompen, LED verlichting, Zonnepanelen etc.
 
Warmtepomp:
Een warmtepomp kan zowel verwarmen als koelen. Tijdens het stookseizoen wordt het CV-water opgewarmd door de warmtepomp en in de zomer word het CV-water gekoeld door de warmtepomp, hierdoor onstaat een hoog comfort en u bespaart maar liefst 30 tot 60% op uw energiekosten. Het gebruik hiervan is ook milieuvriendelijk.
 
LED verlichting:
LED lampen zijn bijzonder zuinig en gaan erg lang mee. Ze zijn relatief duur in de aanschaf maar gaan ongeveer 50x langer mee dan een gewone gloeilamp. Dus de inverstering in deze lichtbron verdient zichzelf al snel terug. 
 
Zonnepanelen:
Als er iets is dat bij duurzaam hoort zijn het wel zonnenpanelen. Zonne-energie is gratis, raakt nooit op en heeft geen nadelige gevolgen voor het milieu.
 
Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om uw eigen schone energie op te wekken, te douchen met ‘zonnewarm water’, of om te besparen op uw eigen energierekening ? Neem dan ook eens een kijkje op de volgende website, www.solarinstal.nl
 
Vanaf 2009 plaatsen wij warmtepompen voor het verwarmen en koelen van het c.v. water en voor het bereiden van warm tapwater in woningen en bedrijfsgebouwen.
Wij zijn dealer van het merk Nibe, doordat we al meerdere jaren brongebonden – en lucht warmtepompen plaatsen hebben we veel kennis in huis om dit soort installaties te ontwerpen, installeren en te beheren.
Met de meest geavanceerde techniek kunt u op afstand alles regelen.
Heeft u intresse, neem gerust contact op, wij helpen u graag verder.