DIT ZIJN ONZE

Diensten

Bij InstallatieTechniek Bouwheer zijn wij van vele markten thuis. Zo kunt u bij ons terecht voor onder andere nieuwbouw, verbouwingen, technische oplossingen en nog veel meer. Op deze pagina leest u meer over onze uitvoerende werkzaamheden en diensten. 

Elektrotechnische installaties

Voor woningen en gebouwen maken we standaard installaties, maar ook domotica installaties en volledig geautomatiseerde gebouwbeheersystemen.

Doordat wij onze verwarming en besturingsinstallaties zelf ontwerpen, hebben wij alles omtrent techniek in eigen beheer. Voor het verduurzamen van gebouwen maken we nieuwe lichtplannen met ledverlichting en plaatsen wij pv installaties.

Verwarmingsinstallaties

Wij kunnen u adviseren om de juiste keuze type verwarming te bepalen, zoals warmtepompen met een bodembron, luchtwarmtepompen etc. Als bedrijf zijn wij BRL 6000-21 gecertificeerd voor het ontwerpen en installeren van energiesystemen met een bodembron.

Ook houden we ons bezig met het verduurzamen van bestaande verwarmingssystemen door bijvoorbeeld het aanbrengen van vloerverwarming en een hybride installatie te maken zodat het gasverbruik afneemt.

Loodgieterswerk

Voor sanitaire installaties kunt u gebruik maken van een door ons geadviseerd showmodel. Er wordt dan samen met u een ontwerp gemaakt.

Daarnaast zal u ruimschoots advies van ons krijgen over het sanitair wat betreft het merk, type en kleur. Er is ook de mogelijkheid om de tegels erbij uit te zoeken.

Dakwerk

Voor de woningbouw, utiliteitsbouw, alsook voor industrieel vastgoed, leveren wij en brengen wij gemodificeerde bitumen en kunststof dakbanen aan, zoals het oersterke EPDM. De keuze van verkeerd materiaal en of incorrect aanbrengen, kan grote en kostbare gevolgen hebben.

Bouwheer Installatie kiest uitsluitend voor de hoogste kwaliteitsstandaarden.
Tevens leggen wij zinken en koperen daken.
Voor de optimalisatie van de levensduur van uw dakbedekking kunt u een onderhoudscontract met ons afsluiten.

We spreken af dat wij één of meerdere keren per jaar uw dak of daken komen inspecteren.

Vervolgens sturen wij u een rapportage van de bevindingen.
Tevens worden de afgesproken onderhoudstaken bij deze gelegenheden uitgevoerd. Dit kan een kleine reparatie zijn en het reinigen van daken, goten en afvoeren.

Duurzaam

Installatietechniek Bouwheer is voorbereid op deze ontwikkeling door het toepassen van duurzame technieken als warmtepompen, LED verlichting, zonnepanelen etc.

Warmtepomp:
Een warmtepomp kan zowel verwarmen als koelen. Tijdens het stookseizoen wordt het CV-water opgewarmd door de warmtepomp en in de zomer word het CV-water gekoeld door de warmtepomp, hierdoor ontstaat een hoog comfort en u bespaart maar liefst 30 tot 60% op uw energiekosten. Het gebruik hiervan is ook milieuvriendelijk.

LED verlichting:
LED lampen zijn bijzonder zuinig en gaan erg lang mee. Ze zijn relatief duur in de aanschaf maar gaan ongeveer 50x langer mee dan een gewone gloeilamp. Dus de investering in deze lichtbron verdient zichzelf al snel terug. 

Zonnepanelen:
Als er iets is dat bij duurzaam hoort zijn het wel zonnepanelen. Zonne-energie is gratis, raakt nooit op en heeft geen nadelige gevolgen voor het milieu.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om uw eigen schone energie op te wekken, te douchen met ‘zonnewarm water’, of om te besparen op uw eigen energierekening?

Vanaf 2009 plaatsen wij warmtepompen voor het verwarmen en koelen van het CV-water en voor het bereiden van warm tapwater in woningen en bedrijfsgebouwen.
Wij zijn dealer van het merk Nibe, doordat we al meerdere jaren brongebonden – en lucht warmtepompen plaatsen hebben we veel kennis in huis om dit soort installaties te ontwerpen, installeren en te beheren.
Met de meest geavanceerde techniek kunt u op afstand alles regelen.
Heeft u interesse, neem gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Ventilatie

Het verhoogt niet alleen het comfort en de behaaglijkheid, maar het draagt tevens bij aan onze gezondheid en prestaties. Denk hierbij tevens aan mensen die al belast zijn met ademhalingsproblemen, zoals astma patiënten. Ook het aantal mensen met een allergische reactie neemt schrikbarend toe.
Ventilatie is tevens van groot belang in openbare gebouwen, kinderdagverblijven en gezondheidsinstellingen.

Vanzelfsprekend zijn wij tevens in staat om de ventilatie en temperatuurregeling van gevoelige ruimten te optimaliseren. Denk hierbij aan kantoorruimtes en leefruimtes.

Het rendement van ventilatie in de agrarische sector

Een goed geconditioneerde ruimte is niet alleen van groot belang bij mensen, maar ook voor dieren. Het welbevinden van een veestapel zorgt ook voor hogere rendementen. Warmte-terugwin-installaties van NorthAir zorgen voor een effectieve ventilatie terwijl de lucht die hiervoor in de plaats komt weer verwarmd wordt door de uitgeblazen lucht. Een rendement van meer dan 90% is hierbij zeer goed mogelijk. 
Neem contact met ons op en wij inventariseren zorgvuldig uw wensen, waarna wij een plan opstellen, voorzien van een duidelijke offerte.

Erkend bedrijf
Bouwheer is een erkend bedrijf. Dit houdt in dat alle machines en materialen voldoen aan de laatste normen.